A főigazgatóság megköszöni

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság köszönetet mond mindazoknak a foglalkoztatóknak, intézményeknek, társas és egyéni vállalkozóknak, más kötelezetteknek, akik a 2007. évre vonatkozó nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatást a törvényben előírt határi

2008. április 30-áig mintegy 630.000 kötelezett regisztráltatta magát és közel 3.000.000 okmány érkezett a nyugdíjbiztosítás központi nyilvántartásába. Az adatszolgáltatást elektronikus formában teljesítették, az okmányok csupán 1 százaléka érkezett papír alapon.

A biztosítottak, a leendő nyugdíjasok és az őket foglalkoztatók érdeke is, hogy a szolgálati idő és kereseti adatok a nyugdíjbiztosítás központi nyilvántartásába kerüljenek. Ezért a nyugdíjbiztosítási szervek a határidőn túl is készséggel állnak a kötelezettek rendelkezésére, kifejezetten kérik, hogy az elmaradt adatszolgáltatásokat pótolják. A nyugdíjbiztosítási szervek ebben az időszakban szankcióval nem élnek, a "türelmi idő" lejártát követően az adatszolgáltatás teljesítésére levélben szólítják fel azokat, akik az adatszolgáltatást valamilyen oknál fogva elmulasztották.

Forrás: MTI-OS