Bemutatókkal és koncertekkel várták az érdeklődőket

Tűzoltómajálist tartottak vasárnap a fővárosi Városligetben Szent Flórián napja alkalmából. A tűzoltók védőszentjének ünnepén gépjármű-felvonulással, családi programokkal, bemutatókkal és koncertekkel várták az érdeklődőket.

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság (FTP) ünnepi programja a III. kerületi Flórián téren koszorúzással, majd a tűzoltóautók felvonulásával kezdődött.

A modern és veterán tűzoltókocsik a Lánchídon át az Andrássy úton keresztül érkeztek a Hősök terére, ahol szirénaszóval tettek egy tiszteletkört Szent Flórián tiszteletére. A látványos felvonuláson az emelőkosaras autók, járműfecskendők, és egyéb kiszolgáló autók körbeállták a Hősök terét.
A tűzoltók kabalája, Trombi elefánt által irányított járművek több száz kíváncsiskodóval együtt a tűzoltózenekar felvezetésével bevonultak a Városligetbe, ahol számos program várta a tűzoltókat és családjukat, valamint minden érdeklődőt, kicsiket és nagyokat.

Az egész napos családi majálison játékos tűzvédelmi vetélkedőt tartottak, és egy játékszigetet is berendeztek, itt a gyermekek és felnőttek ügyességi játékokban, szórakoztató programokon vehettek részt. A gyermekek tűzoltóautókkal körbeutazhatták a Városligetet, tűzoltókiállítás, a speciális mentők keresőkutyás bemutatója is várta őket.

A bátrabbak légzőkészülékek segítségével kipróbálhatták, hogyan tájékozódnak a tűzoltók füstben, bevetés közben: egy diszkófüsttel telített sátorfolyosón keresztülhaladva kellett megtalálniuk a kiutat, ahol a mozgást apróbb akadályok nehezítették. A kalandvágyók kipróbálhatták a mászóházat is, és emelőkosaras daruval húsz méter magasról megnézhették a kilátást. Az idén ismét megrendezték a veterán vándorkupa tűzoltó versenyt. A rendezvényen lehetőség volt véradásra is.

Forrás: MTI