Ma egy éve tűnt el Madeleine

Templomi istentisztelettel emlékezetek szülei szombaton az egy éve Portugáliában eltűnt négyéves brit kislányra, Maddie McCannre. Közben a portugál rendőrség vezetője közölte, hogy a szülők hivatalosan továbbra is gyanúsítottaknak számítanak.

A kislányuk eltűnése után óriási médiakampányt indított Kate és Gerry McCann nem beszélt újságírókkal, amikor kijöttek a közép-angliai otthonuk közelében található templomból a gyermekük eltűnésének egy éves évfordulóján tartott istentiszteletről. A házaspár rokonai elmondták, hogy Kate MacCann megköszönte a gyülekezet segítő imáit, és a családnak nyújtott támogatásukat. A yorki érsek az alkalomra írt imával emlékezett meg a kislány eltűnésének egyéves évfordulójáról.

Közben a portugál rendőrség országos főkapitánya közölte, hogy a lány szülei hivatalosan továbbra is gyanúsítottaknak számítanak. A nyomozók egyelőre nem döntöttek sem a vádemelésről, sem pedig az ügy lezárásáról - mondta el Alipio Ribeiro a Luna portugál hírügynökségnek nyilatkozva.

A portugál rendőrség szeptemberben nyilvánította gyanúsítottaknak a szülőket, akik mindvégig tagadták, hogy közük lenne lányuk eltűnéséhez, és Ribeiro az év elején elhamarkodottnak nevezte a gyanúsítást.
Forrás: hirado.hu