Megint részegen bukott le a vak sofőr

Egy vak fiatalembert harmadszor kaptak ittas vezetésen Észtországban, persze jogosítvány nélkül. Az 1987-es születésű Kristjant ezúttal egy Opel Frontera terepjáró volánjánál csípték el, amint vasárnap késő éjszaka Tartuban próbálkozott a vezetéssel.

Mellette ült a kocsi tulajdonosa, az 1985-ben született Sven, szintén alkoholos állapotban, és mondta a barátjának, hogy merre kormányozzon, mit csináljon.

Mivel a vak Kristjant korábban már kétszer kapták rajta, hogy jogosítvány nélkül, ittasan vezet, ezúttal büntetőeljárást indítottak ellene. (Első ízben mintegy 400 eurónak megfelelő bírsággal, második alkalommal öt napi elzárással sújtották.)

Svent ezúttal mintegy 1200 eurónyi bírság várja azért, mert átadta kocsiját egy jogosítvánnyal nem rendelkező, ittas személynek.

Kristjan gyermekkora óta vak, illetve szinte semmit nem lát, csak a fényt és a sötétséget tudja megkülönböztetni, viszont világ életében arról álmodott, hogy egyszer autót vezethet.

Korábban újságíróknak elmondta: azért kénytelen részegen a volánhoz ülni, mert józan állapotban soha nem merné megpróbálni álma megvalósítását.
Forrás: MTI