Ajándékautó a Kerületőrségnek

Egy újabb járőrautót kapott a Zuglói Kerületőrség a helyi Önkormányzattól. Az újdonsült "négykerekű kerületőrtől" több helyszínen gyorsabb fellépést és intézkedést várnak Zuglóban. Egy éven belül már a harmadik autót adta az Önkormányzat a helyi kerületőr

 Egy zuglói székhelyű orvostechnikai fejlesztő cég pedig egy félautomata újraélesztő készüléket ajándékozott a Kerületőrségnek.


Egy éven belül ez már a harmadik autó, amelyet a zuglói Önkormányzat a helyi kerületőrségnek adományoz. A ma átadott 1.6-os, benzines Skoda Octavia-t - amely 4 millió Forintba került - járőrözéshez használják majd elsősorban a kerület oktatási intézményei, közterei és a leginkább "bajosabb" területek körül. Az autó rádió-kapcsolatban áll majd a kerületi rendőrkapitánysággal, illetve a Polgárőrség budapesti központjával is, amely Zuglóban található.

A két korábbi járőrkocsit (szintén Skoda Octaviák) tavaly májusban adta az Önkormányzat a Kerületőrségnek. Az egyikben rendszámfelismerő-rendszer is volt, míg a másik ugyancsak járőrautó.

Az új "négykerekű járőr" slusszkulcsát Weinek Leonárd polgármester adta át Kardos Pálnak, a Kerületőrség igazgatójának. A polgármester az átadásakor elmondta, az újabb járőrautónak köszönhetően még jobb lehet a kerület közbiztonsága, valamint jelentősen javulhat a kerületlakók biztonságérzete. "Hiszen a három autóval több helyszínen gyorsabb fellépést és intézkedést várhatnak a zuglóiak kerületőreinktől" - tette hozzá a polgármester.

"Hamarosan ez a járőrkocsit is rendszámfelismerő-rendszerrel, valamint automata újraélesztővel látjuk el" - mondta az autó átvételekor Kardos Pál, a helyi kerületőrség vezetője.

A Zuglói Polgárőrség még egy félautomata defibrillátort is kapott egy kerületi orvostechnikai fejlesztő cég képviselőjétől. Az adományozók nevében Kovalik-Deák Gábor kardiológiai üzletág-igazgató elmondta, a 3 kilogrammos mobil újraélesztő-készülék magyar nyelven segíti a gép használatát. A cég további 30 félautomata defibrillátort kíván zuglói intézményeknek adományozni a helyi önkormányzattal összehangolva.

Forrás: MTI