Rockőrület a PeCsában

A rockzene egyik legmeghatározóbb együttesére, az idén 40 esztendős Led Zeppelinre emlékezik szerdán a Petőfi Csarnokban több magyar rockegyüttes. A Pont FM nagyszínpadon a Cult dalait és szellemét a Cultus idézi meg, a Guns N, Roses dalait a Hollywood Ro

Délután fél 6 és este 11 között három színpadon szól majd kemény rockzene. Nemcsak a legendás brit együttes dalai hangzanak el, hanem Robert Plant és Jimmy Page egész zenei "környezetére" szeretnék felhívni a közönség figyelmét a fellépők.

A szerdai fesztivál fellépői nemcsak világhírű példaképeik számaiból válogatnak, hanem saját dalokat is bemutatnak majd.

A Headbanger színpadon a programot a Stoned kezdi, a műsorukon szereplő Rolling Stones számok utalnak arra, hogy milyen zenei közegben született a Led Zeppelin. Egy későbbi korszak zenéjét idézi a Thin Lizzy Tribute együttes. A Jimi Hendrix Tribute műsora minden idők legnagyobb rockgitárosa előtt tiszteleg.

A Back Stage színpadon Cziránku Sándor Kárpát Möbius együttese a magyar népzenéből kiinduló hardrockos zenét, a Blues Rádió Budapest játszik rythm and blues örökzöldeket, a Grex pedig túlnyomórészt saját dalokat mutat be.

A Led Zeppelin-műsorban a Lead Zeppelin és a Zepsession emlékezik korhű zenével. A két csapat egymást váltja a színpadon. A fesztivál végére bekapcsolódik a programba a hazai rock legismertebb személyiségei közül Póka Egon, Závodi János és Rudán Joe is.

A Led Zeppelin eredeti tagjai közül Robert Plant többször is fellépett már Magyarországon, a gitáros Jimmy Page pedig egyszer, Planttel együtt lépett fel Budapesten.
Forrás: MTI