Az SZDSZ nem akar kormányt buktatni

Az SZDSZ konstruktív ellenzéki szerepre készül, kész az egyeztetésre valamennyi párttal, nem fog dacból nemmel szavazni egyetlen javaslatra sem és nem célja a kisebbségi szocialista kormány megbuktatása - mondta Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője hétfőn

A politikus kiemelte: a liberális párt békével távozik a koalícióból, mert úgy látja, hogy a két párt külön-külön talán jobban teljesíthet, mint együtt. Szerinte azzal, hogy az SZDSZ kilépett a koalícióból, a hatalom, a befolyás és a pozíciók megőrzése helyett saját becsületét, tartását, értékeit, programját választotta.

Kóka János köszönetet mondott a leköszönő liberális minisztereknek, valamint a szocialista képviselőknek a "tízéves együttműködésért", és megismételte, hogy őszintén kívánnak sok sikert a szocialistáknak a további kormányzáshoz.

Az SZDSZ elnök-frakcióvezetője felszólalása végén kezet fogott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, Horváth Ágnes leköszönő egészségügyi miniszterrel, Fodor Gábor távozó környezetvédelmi miniszterrel és Dióssy Gáborral, a gazdasági tárca államtitkárával.
Forrás: MTI