A Közép-Európai Pannonia 2 új Senatora

Ünnepélyes keretek között adta át Hg. Esterházy Antal a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) elnöke egy hazai és egy határon túli magyar közéleti személyiségnek a KEP legmagasabb színtű elismerését igazoló kitűntető oklevelet a "Közép-Eur

Ünnepélyes keretek között adta át Hg. Esterházy Antal a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) elnöke egy hazai és egy határon túli magyar közéleti személyiségnek a KEP legmagasabb színtű elismerését igazoló kitűntető oklevelet a "Közép-Európai Pannonia Senatora" cím adományozásáról: Báger Gusztáv egyetemi tanárnak, közgazdásznak, költőnek, az Állami Számvevőszék főigazgatójának és Körmöci Károlynak a vajdasági Magyarkanizsa polgármesterének, a délvidéki önkormányzati település-csoport elnökének.

Czeglédi József KEP ügyvezető elnök, az MTA Köztestület tagja a kitüntetettek bemutatásakor hangsúlyozta a több, mint 100 meghívott vendég –közöttük több hazai és határon túli parlamenti képviselő –részvételével szervezett budapesti KEP rendezvényen, hogy a KEP minden évben azoknak a személyiségeknek adományozza a Senator címet, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a közép-európai népek baráti kapcsolatainak elmélyítésében és támogatják a civil szervezet munkáját.
A Senator címet korábban mások mellett Habsburg Ottó, posthumus Antall József néhai miniszterelnök, Láng István akadémikus, több 56-os halálra-, illetve hosszú börtönbüntetésre ítélt, a rendszerváltás utáni bal- és jobboldali kormányok több parlamenti képviselője, minisztere is megkapták.

KEP Elnökség

Kiadó: Közép Európai Club Egyesület
Forrás: MTI