Új "Ikarust" építettek az elbocsátott dolgozók

Az Ikarus Autóbuszgyár egykori dolgozói megalkottak egy kisméretű, szűk belvárosokban is közlekedni tudó autóbuszt. Kozák Péter, az egyik ötletgazda és kivitelező az InfoRádiónak elmondta: típusbizonyítványt akarnak szerezni a járműnek, amely ezután Magya

Kozák Péter emlékeztetett arra, hogy az Ikarus Egyedi Autóbuszgyár Kft.-t tavaly év végén bezárták, szinte az összes dolgozót elbocsátották.

Ugyanakkor ez egy meglehetősen innovatív csapat volt, úgy éreztük, hogy tudnánk folytatni; pillanatnyilag egy prototípus készült el - tette hozzá.

A szakember elmondta: a jármű egy midikategóriájú városi autóbusz, 40-45 embert szállíthat. Kialakítása alkalmassá teszi arra, hogy szűk belvárosokban közlekedjen, és mozgáskorlátozottakat is szállíthat.

A további teendőkről Kozák Péter közölte: a busznak először európai szintű típusbizonyítványt kell szerezni, ezzel párhuzamosan megkezdik a marketinget. A hazain kívül elsősorban az Ikarus hagyományos piacain, Görögországban, Norvégiában és Lettországban számítanak eladásokra.
Forrás: inforadio.hu