Polgármester találkozó Zalaegerszegen

Több száz résztvevőre számítanak a városi polgármesterek találkozóján, amelyet június közepén Zalaegerszegen rendeznek meg - jelentette be Oltványi Tamás, a Szféra Európa Kulturális Szolgáltató Kft. ügyvezetője csütörtöki, a megyeszékhelyen tartott sajtót

Hozzátette: a Szféra 14. alkalommal - minden évben más-más városban - rendezi meg a városi polgármesterek, alpolgármesterek és jegyzők találkozóját. A rendezvényeken a városok 60 százaléka vesz részt.

Gyimesi Endre polgármester elmondta: a Megyei Jogú Városok Szövetsége is Zalaegerszeget javasolta a rendezvény helyszínéül, ami annak köszönhető, hogy a nehézségek ellenére a város minden évben igyekszik előrelépni. Az elmúlt években megkezdődött a belvárosi rekonstrukció, az idegenforgalom és az infrastruktúra fejlesztése.

A városokat képviselő polgármesterek, alpolgármesterek, jegyzők
a szakmai konferencián az önkormányzatok helyzetéről, költségvetéséről, a fejlesztési lehetőségekről, valamint az európai uniós források megszerzésének és felhasználásának a lehetőségeiről tanácskoznak. A konferencián átadják Az év polgármestere, alpolgármestere, jegyzője díjakat, amelyeket a Széféra idén is a polgárok szavazati alapján ítél oda.

A program a Göcseji Falumúzeumban folytatódik, ahol a tájegység hagyományaival, kultúrájával ismerkedhetnek meg a vendégek. A találkozó jótékonysági esttel zárul, a rendezvény bevételét a családi tragédiák után három unokáját egyedül nevelő Bognár Istvánnénak ajánlják fel.
Forrás: MTI