Nem kell az új postaláda

A régi postaládák bezúzásának, cseréjének azonnali leállítására, illetve a jellegzetes formájú és működtetésű, bevált régi budapesti utcai levélszekrények felújítására szólította fel szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága a Magyar

A bizottság ezzel városképi okok miatt csatlakozott a milliárdos postaládacserét elítélő civilek, kerületi polgármesterek és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal állásfoglalásához, s egyúttal megerősítette ez ügyben korábban kialakított álláspontját.

A bizottság elé benyújtott közterület-foglalási kérelmek között ezúttal sem szerepelt a hagyományos augusztusi Sziget fesztivál közterület-foglalási kérelme.

Az MTI városházi információi szerint a tavaly lejárt közterület-használati engedélyt ismét három évre igénylik a Sziget fesztivál szervezői. Egy múlt év végén megváltozott fővárosi szabályozás szerint a közterület-használati kérelmek bizottsági előkészítését már nem a Városháza szakügyosztálya, hanem az idegenforgalmat is felügyelő Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes irányítása alá tartozó pr-iroda végzi.

Ughy Attila (Fidesz) bizottsági elnök meglepőnek tartja azt, hogy alig néhány hónappal a rendezvény előtt még nem került a döntéshozók elé a közterület-használati kérelem. A kormánypártok egyébként az ellenzék nélkül is elegen vannak ahhoz, hogy megszavazzanak bármit a bizottságban.
Forrás: MTI