Gyurcsány Ferenc fogadta Pásztor Istvánt

Parlamenti dolgozószobájában fogadta ma Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, a Magyar Koalíció vezetőjét. Az aktuális nemzetpolitikai kérdések áttekintése mellett Pásztor István tájékoztatta a minisztereln

Mindkét politikus fontosnak nevezte, hogy a szerbiai magyarság egységes programot tudott kialakítani a magyarságot érintő valamennyi fontos kérdésben, és a vajdasági magyar pártok készek és képesek az ehhez szükséges politikai együttműködést fenntartani.

Egyetértés volt abban, hogy a Szerbia európai jövőjét a programja meghatározó elemének tekintő, a szerbiai demokratikus erők közé tartozó magyar pártok koalíciójának sikere fontos a szerbiai magyarság mellett azoknak a szerbiai demokratikus politikai erőknek is, amelyek Belgrád jövőjét Európában látják. Pásztor István kiemelte, hogy a sikerhez az elnökválasztáshoz hasonlóan magas aktivitásra van szükség választóik részéről.

A VMSZ elnöke – akit pártja jelölt a szabadkai polgármesteri tisztségre – ismertette a miniszterelnökkel Szabadka vonatkozásában a munkanélküliség csökkentésére, az infrastruktúra fejlesztésére és a hatékonyabb környezetvédelemre kiemelt figyelmet fordító programjukat, amely a Szabadka Fejlesztési Program nevet viseli.

Kiadó: Kormányszóvivői Iroda

Forrás: OS