Paul McCartney: Legyen mindenki vegetáriánus!

A világnak vegetáriánusnak kell válnia ahhoz, hogy eredményesen lehessen harcolni a globális felmelegedés ellen - ezt hangsúlyozta Paul McCartney abban az interjúban, amelyet az Emberek az Állatokkal Való Etikus Bánásmódért (PETA) állatjogvédő szervezetne

Sir Paul, aki közel 40 éve nem fogyaszt húst, és régóta aktív propagálója a vegetarianizmusnak, úgy vélekedett, hogy ez lenne a legnagyobb változás a felmelegedés ellen, amelyhez mindenki hozzájárulhatna a maga életmódjával. "Mindenki vegye fontolóra, hogy megteszi ezt a kis lépést, hogy segítse értékes környezetünket és megmentse a gyermekeink számára" - mondta az egykori Beatle.
"Macca" felhívta a figyelmet arra, hogy az a rengeteg földterület és víz, amelyet manapság közvetve és közvetlenül felhasznál a húsipar, nagyban felelős a klímaváltozásért. Egyúttal sajnálatosnak nevezte, hogy a legtöbb környezetvédő szervezetnek nem szerepel legfőbb programpontjai között a vegetarianizmus hirdetése.

McCartney szavai egybecsengenek azzal a 2006-os ENSZ-jelentéssel, mely szerint az állattenyésztés sokkal több üvegházhatású gázt bocsát ki a légkörbe, mint a közlekedés.

Forrás: MTI