Eperjes imádja a magyar tengert

A színész annak ellenére imádja a magyar tengert, hogy majdnem belefulladt.

Az Eszter hagyatéka című film egyik főszereplője ugyanis imádja a magyar tengert. Amikor csak teheti, ott nyaral családjával, és már tervezi, hogy a tó északi partján vásárol egy kisebb szőlőbirtokot.

- Éppen mondtuk a forgatás közben, hogy csak az, hogy itt forgattunk, már felér egy jutalommal, hogy két vagy három hetet ebben a csodában lehettünk, és még dolgoztunk is és még Márait is csináltunk – mondta a Reflektornak.

A felhőtlen munka meghozta gyümölcsét, a világhírű Márai-regény megfilmesítése igazán jól sikerült, de Eperjes Károlynak a múltból rossz emlékeket is felelevenít a Balaton.

- Egyszer majdnem belefulladtam, mert tudtam úszni, csak valami ki volt vágva ott Révfülöpön, valami stég miatt, és én azt hittem, hogy ugyanolyan sekély. Hirtelen elmélyült és megijedtem.

Szerencsére az ijedségen kívül nem történt semmi baj. De Szilágyi Tibor sem éppen a legveszélytelenebb sportot választja, ha a Balatonnál pihen.

- Én a Balaton nagy szerelmese vagyok, és srác koromban, meg főiskolás koromban elkezdtünk vitorlázni, aztán évtizedekre abbamaradt. Az még a Velencei-tónál kezdődött, és most tíz éve a partközelség természetesen meghozta azt, hogy öreg fejjel… de ha már a Balaton, edzőtábor, akkor most megyünk hetedik alkalommal, korombéli öregfiúkkal az Adriára.

A regényből készült filmadaptáció terve már az előkészületek alatt felkeltette Alain Delon érdeklődését is. A francia filmsztár producere akart lenni a filmnek, akivel egy ideig tárgyaltak is az alkotók.

- Leültünk, ott ült velünk szemben. Ez a csapat Alain Delonnal. Én utoljára a Kalandorokban láttam Alain Delont, és a Zorróban. úgyhogy soha nem hittem volna, hogy ott fog velem szemben ülni, azon meg aztán soha nem gondolkoztam, hogy egyszer majd velem akar filmet csinálni – mondta Sípos József. - Mondunk egy összeget, nekik mindegy.. . És én azt gondoltam magamban - a feleségem a kooproducer, vele együtt voltunk kint -, hogy ilyen munkát az életben biztos nem fogok tudni megcsinálni, és nincs az az összeg, amiért ezt odaadnánk.

Így végül a francia filmsztárt nélkülöznünk kellett, és magyar színészekkel készült el a mozi, amire nem csak a rendező, hanem mi nézők is nagyon büszkék lehetünk, hiszen ilyen kiváló színészeket ritkán lehet látni együtt, egy filmben.
Forrás: netbulvar.hu