Színház és mozi a hétvégén

A Mária Magdolna című, világsikert aratott film vetítésével ökumenikus hétvége kezdődött pénteken Szolnokon; a hagyományteremtő szándékkal létrehozott rendezvénysorozat idején döntően vallási témájú színházi előadásokat és filmeket láthatnak az érdeklődők

A szervezők szándéka, hogy az elkövetkező napok a hitről, az erkölcsről, a másság elfogadásáról szóljanak. Reményeik szerint a hétvégéhez hozzátartoznak majd a produkciók utáni spontán beszélgetések is a látottakról, hallottakról.

A nyitó nap programja a vetítés után a Szigligeti Színházban a Budapest Klezmer Band esti koncertjével folytatódik. Szombaton Tamási Áron: Vitéz lélek című művét viszi színre a soproni Petőfi Színház, majd vasárnap a Karinthy Színház mutatja be Joe Bettancourt: A New York-i páparablás című vígjátékát.

A teátrum szobaszínházában Pozsgai Zsolt: Szeretlek, Faust című drámáját játsszák, amely Mindszenty József hercegprímás életéről szól. A második darab Ismeri a Tejutat? címmel Karl Wittlinger komédiája lesz.

A szolnoki Tisza moziban szombaton a Luther című német életrajzi drámát vetítik le. Az Aba-Novák Kulturális Központban kreatív családi programok várják az oda betérőket, és Prohászka Antal festőművész bibliai témájú képeit teszik közszemlére.

Az ökumenikus hétvége megtartását valamennyi történelmi egyház támogatja.


Forrás: MTI