Robbanás és tűz Budapesten

Tűz ütött ki péntekre virradóra Budapesten VIII. kerületi a Mátyás téren egy 3 emeletes bérház 3. emeleti lakásában feltehetően gázrobbanás történt, és ennek következtében több közfal a lakások között kidőlt.

Molnár Péter, a budapesti tűzoltók szóvivője az MTI-nek elmondta: eddig úgy tűnik, hogy a detonáció három vagy négy lakást érintett, a lehulló vakolatdarabok két személyt könnyebben megsebesítettek. Őket a mentők kórházba szállítják.

Körülbelül 50-60 négyzetméter területen tűz keletkezett. A lángokat két vízsugárral eloltották. A lakásokban, illetve részben a tetőzet deszkázatára a tűz átterjedt, és ott is eloltották egy vízsugárral a tüzet.

A tűzoltók lakásokban rekedt személyeket nem találtak. Az épületet a lakók részben önmaguktól elhagyták, a többieket a tűzoltók a tűzoltás, illetve a mentés idejére kivitték.

A tűz keletkezésének okát a végleges oltást követően tűzvizsgáló szakemberek fogják megvizsgálni.
A szóvivő elmondta azt is, hogy a főfalak is megrepedtek, illetve megmozdultak, több mellékfal pedig kidőlt, ezért statikust kértek a helyszínre. Valószínűleg több lakás lakhatatlanná vált.
Forrás: MTI