A Majdnem szűz Moszkvában

Bacsó Péter legújabb, Majdnem szűz című filmjét meghívták a június közepén kezdődő Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába - közölte Kálomista Zsuzsanna, a forgalmazó Hungaricom ügyvezető igazgatója csütörtökön az MTI-vel.

A 30. moszkvai filmünnepet a cannes-i fesztivál után, június 19. és 28. között rendezik. A tájékoztatás szerint az orosz főváros fesztiváljának versenyprogramjába átlagosan 20 alkotást válogatnak be a szervezők; a végleges listát június elején hozzák nyilvánosságra. A fesztivál elnöke a világhírű filmrendező, Nyikita Mihalkov lesz.

A Szent Györgyöt ábrázoló szobrocskáért folyó moszkvai filmes versengés - a cannes-i, a berlini és a velencei seregszemléhez hasonlóan - a Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége által A-kategóriásnak minősített 12 filmfesztivál közé tartozik.

Az elmúlt években a Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában olyan filmek képviselték hazánkat, mint Szász János Ópium - Egy elmebeteg nő naplója, Szabó István Rokonok, Gárdos Péter A porcelánbaba és Makk Károly Egy hét Pesten és Budán című alkotása - idézte fel Kálomista Zsuzsanna.

Bacsó Péter alkotása március 20. óta szerepel a magyar mozik műsorán. Az intézeti lány prostitúcióból való kitöréséről szóló film főbb szerepeit Ubrankovics Júlia, Hujber Ferenc, Tóth Attila és Kaszás Gergő játssza.

Majdnem szűz című filmjéről az idén 80 éves Bacsó Péter korábban azt mondta az MTI-nek: a film ötletét egy prostituáltak számára indított európai uniós menedzserképző tanfolyam adta, amelyről egy újságban olvasott. A komikum és a tragikum között egyensúlyozó történetben a fiatal árvát szerelme vezeti be a prostitúcióba; szeretetéhségében társa kedvéért lefekszik valakivel, majd eladják őt egy motorért. Egy lányfuttató igájában küszködik, de végül fellázad ellene.

Forrás: MTI