Olimpiai kulturális fesztivál Pekingben

Az eddigi legnagyobb, olimpiához kötődő kulturális fesztivált rendezik Pekingben. A három hónapig tartó rendezvénysorozatra közel háromszáz kínai és külföldi művészt és társulatot várnak.

"Úgy vélem, az olimpia történelmében az eddigi legváltozatosabb kulturális fesztivál kerül megrendezésre június 23 és szeptember 17 között" - mondta a pekingi olimpiai szervezőbizottság (BOCOG) kulturális eseményekért felelős vezetője, hozzátéve, hogy a fesztivál lehetőséget teremt a kínai és a világ kultúrájának egyesülésére."

A Pekingben fellépő külföldi művészek között olyan hírességek is lesznek, mint a brit Sarah Brightman, aki az 1992-es barcelonai olimpiai játékok himnuszát a Barátok mindörökké (Amigos Para Siempre) című dalt énekelte, valamint Salvatore Accardo olasz hegedűművész, az orosz nemzeti balett és a Riverdance ír táncszínház.

Pekingben 2003 óta nyaranta rendeznek olimpiai kulturális fesztivált, amelyen különböző sporteseményekkel, filmbemutatókkal, vetélkedőkkel valamint kiállításokkal szórakoztatják az érdeklődőket.
Forrás: MTI