Halálos fenyegetés az akciósorozat sztárjának

Az osztrák hatóságok keresik azt a nőt, akinek szerdán kellett volna megjelennie egy innsbrucki bíróságon, mert halálosan megfenyegette David Carusót, a CSI: Miami helyszínelők című sorozat főszereplőjét.

Sajtóértesülések szerint a 41 éves tiroli nő szőrén-szálán eltűnt, csak a laptopját vitte magával. Az ügyvédje még a múlt héten arról biztosította a hatóságokat, hogy védencének szándékában áll vállalni a felelősséget tettéért.

A nyoma veszett hölgyet azzal vádolják, hogy levelekkel zaklatta a vörös hajú filmszínészt, majd miután az visszautasította, hogy autogramot adjon neki, megfenyegette, hogy megöli. "Meg foglak találni, téged is, meg az ocsmány hispán lotyódat is, és megöllek" - áll abban a levélben, amelyet miami bélyegzővel adtak fel az ötvenkét éves sztárnak. Nem világos, hogy "hispán lotyó" kitétellel vajon Alana De La Garza színésznőre célzott-e, aki Caruso - Horatio Caine hadnagy - filmbeli feleségét alakította, míg a maffia meg nem ölte.

A tiroli nő, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, több mint száz levelet küldött a filmsztárnak. Nyomára az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és az osztrák bűnügyi rendőrség közösen bukkant rá. Eredetileg már tavaly júliusban bíróság elé kellett volna állnia, de éppen külföldön tartózkodott, úgyhogy mostanra halasztották a tárgyalását.

A bíróság által kijelölt pszichiáter egyébként úgy találta, hogy a vádlott súlyos személyiségi zavarokkal küszködik. A vonatkozó, épp a közelmúltban megszigorított osztrák törvénycikk értelmében akár háromévi börtönre is ítélhetik, ha bűnösnek nyilvánítják.

Az osztrák bulvársajtó már gúnynevet is ragasztott az ügyre - "CSI: Innsbruck".

Forrás: MTI