A "Jövő iskolája" Debrecenben

Magyarországon kétezer, Debrecenben mintegy száz iskolai tanteremben van már interaktív digitális tábla, de számuk rövid időn belül meg fog sokszorozódni - közölte Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár és Halász D. János, a cívis város alpolgármes

A Jövő iskolája országos körút debreceni állomásán Magyar Bálint elmondta: 2009 végére 35 ezer tanteremben szerelik fel a számítógépből, projektorból és interaktív táblából álló oktatási rendszert, ami összesen 40 milliárd forintba kerül.

A digitális írásbeliség elterjesztését szolgálják a további fejlesztési lépések is, amelyek során megtízszerezik az iskolákban elérhető internet sebességét - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a tanárok továbbképzésére több tízmilliárd forint áll rendelkezésre az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, s mintegy 70-75 ezer pedagógust szeretnének kedvezményesen laptophoz juttatni.

Halász D. János alpolgármester hozzátette: Debrecenben hat intézményben folyik kompetencia alapú oktatás. Ahol már megismerték a digitális táblák biztosította élményszerű oktatást, azt szívesen alkalmazzák, s egyre nagyobb az igény ezekre az eszközökre.

A Jövő iskolája programsorozat debreceni állomásán, a Kölcsey Központban több száz diák és tanár ismerkedett a működés közben bemutatott digitális taneszközökkel.
Forrás: MTI