Előrehozott választásokat akar az MDF

Kisebbségi kormányzás helyett inkább előrehozott választásokat szeretne az MDF - mondta Hock Zoltán, a Magyar Demokrata Fórum elnökhelyettese vasárnap az MTI-nek. "Reális esélyét látom annak, hogy előrehozott választások legyenek, és ha erre kerül a sor,

Nem hasznosabb az országnak egy örökké alkudozásra kényszerülő kormányzat, mint az előrehozott választások. Ha sodródó helyzet alakul ki, akkor annak fenntartása se a kormánynak, se az ellenzéknek nem érdeke. Az országnak stabil, kiszámítható kormányra van szüksége - tette hozzá.
Reális veszély, hogy egy kisebbségi kormány okozta bizonytalan helyzetben a pénzvilág érzékenyen reagál - húzta alá.

Az elmúlt hetekben a kormánypártok folyamatosan hangoztatták, hogy nem érdekeltek az előrehozott választásban, de tetteikkel abba az irányba mutatottak, hogy lesznek előrehozott választások - mondta Hock Zoltán.

Az MDF magabiztosan néz az előrehozott választások elébe. A Magyar Demokrata Fórum biztosan bejutna a parlamentbe, hiszen jelenleg 7-8 százalékon áll a párt - hangsúlyozta a politikus az MTI kérdésére.

Az MDF világossá tette, hogy nem támogat sem kívülről, sem belülről, sem kisebbségi, sem többségi baloldali kormányt - húzta alá.

Gyurcsány Ferenc kormányfő szombaton Pápán egy vállalkozói fórumon hangsúlyozta: addig van kisebbségi kormány, "amíg a parlamenti többség inkább abban érdekelt, hogy mi kormányozzunk". Mint mondta: úgy látja, hogy a szocialista párton kívül sem az SZDSZ, sem az MDF nem érdekelt az előrehozott választásokban.
Forrás: MTI