Norvég pénz a magyar civileknek

Mintegy hatmillió euróra pályázhatnak magyarországi civil szervezetek a Norvég Civil Támogatási Alapnál, amelyet csütörtökön hirdettek meg Budapesten.

Az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus Civil Támogatási Alapjánál magyarországi civil szervezetek környezetvédelmi, kulturális örökségvédelmi, fejlesztési, és egészségvédelmi programjaikkal pályázhatnak - mondta Újhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára az alap megnyitó eseményén.

Közölte: a 2011-ig tartó program keretében mintegy hatmillió euró osztható el a civil szervezetek támogatására.

Elisabeth Walaas, a norvég külügyminisztérium államtitkára a megnyitó eseményen és az azt követő sajtótájékoztatón reményét fejezte ki, hogy az alap tovább segíti a norvég-magyar kapcsolatok építését.

Elisabeth Walaas hangsúlyozta: kulcsfontosságúnak tartják, a civil szervezeteket "a demokratikus társadalom fejlődésében, a társadalmi közösségi részvétel elmélyítésében és az esetleges szükséges korrekciók elősegítésében". Az alap a civil szektor fejlődését igyekszik elősegíti - tette hozzá.

A lebonyolítást az Ökotárs Alapítvány konzorciumi formában végzi az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal, valamint a Kárpátok Alapítvánnyal.
Forrás: MTI