Cigányok támadtak a gázolóra

Több tagját is előállították a rendőrök annak a családnak, akik rátámadtak egy autósra, miután az elgázolt egy kisgyermeket Nyírkátán - értesült a HavariaPress. Egy három éves kisfiút gázolt el egy autó kedden koradélután, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei

A kisfiú az eddigi adatok szerint féktávolságon belül rohant a Petőfi Sándor utca úttestjére, s egy arra hajtó autós elgázolta kocsijával. A baleset következtében a gyermek súlyosan megsérült.

Az elgázolt kisfiú családja, mintegy harminc cigány ember dühében az autó sofőrjére, valamint utasára támadt. Beverték a kocsi szélvédőjét és oldalsó ablakát, a sofőrt pedig össze-vissza verték.

A végletekig elfajulni látszó helyzetet a közben odaérkező mentők határozott fellépése mentette meg. A gyermeket és a sofőrt is kórházba szállították, mindkettejüket súlyos sérülésekkel.

Az időközben értesített rendőrök több személyt állítottak elő a feldühödött család tagjai közül, velük szemben csoportos garázdaság miatt indítottak eljárást.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság ugyanakkor vizsgálja a baleset körülményeit is, egyelőre nem tisztázott a felelősség kérdése.
Forrás: MTI