A strasbourgi bírósághoz fordulnak a Lengyel Gyula diákjai

A strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordulnak a Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola tanárai, diákjai és az érintett diákok szülei, hogy megakadályozzák a százötvenegy éves iskola bezárását - írta a hétfői Magyar Hírlap.

Jogerősen elutasította a Fővárosi Ítélőtábla a Pedagógusok Szakszervezetének a Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola bezárásáról szóló döntés megsemmisítését célzó beadványát, az indoklást azonban harminc nap múltán sem kapta meg az érdekvédők jogi képviselője - olvasható a cikkben.

A lap emlékeztet arra, hogy a beadvány benyújtói azért fordultak bírósághoz, mert tavaly a Fővárosi Közgyűlés - tizennyolc másik intézmény mellett - az akkor éppen százötven éves szakközépiskola bezárásáról határozott, így az iskola diákjainak ez év szeptembertől a belvárosi II. Rákóczi Ferencbe kell járniuk.

Pécsi Ágnes, a Pedagógusok Szakszervezete budapesti szakoktatási bizottságának titkárhelyettese a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy a tanulók nem férnek be az új épületbe, ezért fennáll a veszélye, hogy szétszórják őket több másik fővárosi intézménybe.

"Ezért most a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulunk, nem nyugszunk bele a bezárás tényébe" - jelentette ki.
Forrás: MTI