Eddig kétszáz embert mentettek ki

Közel kétszázra emelkedett egy poligamista szekta tulajdonában lévő texasi farmról kimentett nők és gyermekek száma - közölték szombaton a hatóságok.

Közel kétszázra emelkedett egy poligamista szekta tulajdonában lévő texasi farmról kimentett nők és gyermekek száma - közölték szombaton a hatóságok.

A San Antoniótól mintegy 200 kilométerre északnyugatra fekvő Eldorado város melletti Yearn For Zion (Vágyakozás Cion után) nevű ranch a mormon egyházból kivált, magát az Utolsó Napok Szentjei Jézus Krisztus Fundamentalista Egyháza néven ismert, poligámiát hirdető szekta követői alapították és tartották fenn 2003 óta.

A nyomozás azután kezdődött meg, hogy egy ott élő 16 éves lány nemi erőszak miatt panaszt tett. A feljelentés szerint a lánynak nyolc hónapja - 15 évesen - gyermeke született. A nyomozók bizonyítékot keresnek arra, hogy a lány egy 50 éves férfivel házasságot kötött.

A texasi rendőri és gyermekvédelmi szervek helyi idő szerint szombat délutánig 137 gyermeket és 46 nőt mentettek ki a farmról, helyeztek el és hallgattak ki.

A 15 éves lányt, aki a feljelentést tette, eddig nem találták meg. A hatóságok keresik a lányt, a kisbabát és az 50 éves Dale Barlow-t. A texasi törvények értelmében 16 évnél fiatalabb lányok még szülői engedéllyel sem köthetnek házasságot.

A vallási csoport vezetője, a magát prófétának tekintő Warren Jeffs jelenleg börtönben van: tavaly novemberben nemi erőszakban való bűnsegédlet címén 10 évi börtönre ítélték, miután arra kényszerített egy 14 éves lányt, hogy menjen férjhez 19 éves unokatestvéréhez. Hasonló ügyek miatt további perek elé néz, amelyek nyomán akár életfogytiglan lakat alá kerülhet.

Az állítólag 40 feleséget tartó Jeffs, akit 2006 októberében Las Vegasban fogtak el, előzőleg szerepelt az amerikai szövetségi nyomozó iroda (FBI) által felállított legkeresettebb személyek tíz fős listáján.

Forrás: MTI