A kert gyógyít

Bokrokkal és virágokkal ültették be egy hajléktalan szálló udvarát pénteken az ottlakók és a Lélegzet Alapítvány munkatársai az alapítvány Zöld Levél városzöldítő programjának keretében. A kertre, vidéki tájra néző kórtermekben kevesebb fájdalomcsillapító

De nemcsak a betegek, hanem a társadalom peremére szorulók, a gyerekek, a fogyatékosok, az időskorúak életére is jótékony hatással van a virág, a növény. Ezt ültette át a gyakorlatba a Lélegzet Alapítvány, amikor a XIV. kerületben, a Dózsa György úti hajléktalanszálló udvarát megszépítették - mondta a távirati irodának az alapítvány elnökhelyettese, Beliczay Erzsébet.

Több helyszínen fognak bele a jövőben város- és lélekszépítő kertek, udvarok kialakításába. Hamarosan egy pszichiátrián, egy másik hajléktalanotthonban és börtönben is sor kerül hasonló környezetszépítésre.

Nagyon jó hatást lehet elérni a kertészkedéssel hiperaktív gyerekek esetében is, ezért óvodákban és iskolákban is érdemes ilyeneket kialakítani. Nemcsak a látvány, hanem maga a közös munka, a virágok, növények ápolása is jótékony hatással szolgál a lélekre.

A program részleteiről a www.levego.hu/zoldlevel honlapon lehet tájékozódni. A gyógyító kertek eredményeiről pedig a http:zoldhullam.blog.fn.hu/index honlapon olvashatnak részletesen.
Forrás: MTI