Béres Alapítvány a daganatos betegekért

Április 26-án ünnepi alkalommal találkozhatunk a Béres Alapítvánnyal és vendégeivel a Budapesti Kongresszusi Központban. Ekkor kerül sor - most hatodszorra - arra a jótékonysági estre, amelyet az Alapítvány évente rendez meg a daganatos betegek segítése é

Az ünnepi program a támogatói cél mellett egyúttal főhajtás is az idén 15. évfordulóját köszöntő Béres Alapítvány előtt. A Mádl Dalma Asszony fővédnökségével jegyzett est főszereplője Magyarország táncművészeti életének egyik legrangosabb társulata, a Prima Primissima és Magyar Örökség Díjjal kitüntetett Csillagszemű Táncegyüttes, akik a különleges alkalomhoz méltó különleges programmal lépnek a színpadra.

"Alapítványunk hat évvel ezelőtt indította el a Béres a daganatos betegekért nevű programunkat, melynek keretében kiemelt figyelemmel fordulunk a daganatos betegek felé - hallhattuk Béres Klárától, a Béres Alapítvány elnökétől - Azért, hogy többet tudjunk tenni, 2003 óta jótékonysági rendezvényeket szervezünk egy-egy fontos cél megvalósíthatósága érdekében. Igyekszünk magunk mellé állítani sok jó szándékú adományozót, hogy velük közösen hatékonyan járuljunk hozzá a rákbetegek eredményes gyógyításához. Az idén a jótékonysági est alkalmat teremt arra is, hogy köszöntsük Alapítványunk 15 éves fennállását. És mivel tehetnénk méltóbbá az évfordulót, mint egy olyan eseménnyel, melynek szellemisége, célja a Béres Alapítvány lényegét fejezi ki: segíteni a másik emberen. Ez alkalommal is egy nagyszerű orvos-csapat munkájának támogatását választottuk: Az est teljes bevételét (levonások nélkül!) a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának adjuk át, melyből a daganatos gyermekek operációjánál forradalmi változást hozó műszer megvásárlása valósulhat meg".

A sajtótájékoztatón a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáját Prof. Dr. Verebély Tibor, a Sebészeti Osztály vezetője képviselte. "Intézményünk évtizedek óta a végzi daganatos gyermekek, újszülöttek és mellkas-sebészeti beavatkozást igénylő gyermekek sebészeti ellátását. Betegeink nemcsak Budapestről és vonzáskörzetéből kerülnek ki, hanem ellátunk országos feladatokat is - tájékoztatott a professzor úr. - A Béres Alapítvány támogatásával most egy rendkívül modern sebészeti műszer beszerzését tudjuk megvalósítani, amelynek alkalmazásával különösen a daganatos gyermekek sebészeti ellátását tudjuk jelentősen javítani. Ezzel a speciális késsel, mely jelentős fejlődést képes hozni a gyermeksebészetben - magyarázta Verebély Tibor - a műtétek szinte teljes vérveszteség nélkül végezhetők el. Újszerűségét jelzi, hogy ez a fajta készülék a gyermeksebészeti osztályok közül elsőként nálunk kerülne alkalmazásra."

Az est művészeti főszereplője az idén szintén 15 éves világhírű Csillagszemű Táncegyüttes lesz. "Megtiszteltetésként fogadtuk a Béres Alapítvány felkérését az ünnepi jótékonysági programra, és örömmel vállaltuk el a fellépést - mondta Tímár Böske, az együttes művészeti igazgatója. - Nagyon szép programmal készülünk több, mint 100 táncossal. A Milleniumi év tiszteletére összeállított Táncos történelem című műsorunkat elevenítjük fel. Ez az előadás 2000-ben óriási sikert aratott, biztos vagyok benne, hogy most is szeretni fogja a közönség.

Jótékonysági est helyszíne: Budapest Kongresszusi Központ
Időpont: 2008. április 26. 19 óra
Forrás: MTI