Nem érdemlik meg a végkielégítést a távozó miniszterek

A Fidesz elfogadhatatlannak és tisztességtelennek tartja, hogy a távozó kormánytagok végkielégítést vesznek fel - mondta Répássy Róbert. A fideszes politikus szerint az MSZP-SZDSZ kormány alkalmatlansága és folyamatos hazudozása gazdasági, szociális és po

Mindeközben elfogadhatatlan, felháborító és az emberekkel szemben végtelenül tisztességtelen, hogy a válság okozói a kormányból való távozásuk után végkielégítést akarnak felvenni - jelentette ki Répássy Róbert, aki felhívta a figyelmet arra, hogy egy miniszter kivételével ezek a kormánytagok saját döntésük alapján távoznak. Hozzátette: tisztességtelen, hogy milliók ütik a markát az egészségügyben létrejött káosz egyik fő felelősének, valamint a soha sehol nem látott fejlesztéseket koordináló államtitkárnak, vagy a teljesen felesleges pozíciót betöltő, koalíciós koordinációért felelős államtitkárnak.



Mint mondta, a sajtóban megjelent információk szerint összesen 10-12 millió forintról van szó, azonban a pontos összeget nem lehet tudni, mert bár hatályba lépett a miniszterek és államtitkárok fizetésének nyilvánosságáról szóló jogszabály, a Miniszterelnöki Hivatal honlapján még nem tették közzé fizetési listát.

A politikus megjegyezte: ezt a törvény hatályba lépése után azonnal meg kellett volna tennie a MeH-nek, 45 napon belül pedig visszamenőlegesen a korábbi évek miniszteri és államtitkári fizetési listáját is nyilvánosságra kell hozni.

Répássy Róbert ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a 10-12 millió forint csak a közvetlen költség, hiszen nyilván a távozó miniszterek, államtitkárok apparátusát is érintik a változások.

 Arra a felvetésre, hogy jogorvoslati lehetőség van-e az ügyben, Répássy Róbert kiemelte: ez a végkielégítés tisztességtelen. A politikában nem minden erkölcsös, ami jogszerű - tette hozzá.

A Fidesz frakcióigazgatója hangsúlyozta: jelenleg "ex-lex állapot" van, "szánalmas politika valóságshow" zajlik, az MSZP és az SZDSZ saját magával van elfoglalva, marakodnak a koncon, ahelyett, hogy tennék a dolgukat, keresnénk a megoldásokat az ország bajaira.

Közben - folytatta - a magyar gazdaság szinte teljesen leállt, a növekedési adatokat lefelé, az inflációs adatokat viszont felfelé kellett módosítani, a reálbérek egy év alatt öt százalékkal csökkentek, míg az állam és közigazgatás működése gyakorlatilag teljesen szétesett.