Hajléktalanok utcai focibajnoksága

Az oroszországi hajléktalanok III. nemzetközi utcai focibajnokságát (streetsoccer) tartják nyolc csapat részvételével április elején Novoszibirkszkben. A csapatok Novoszibirkszkből, Tyumenyből, az urali Jekatyerinburgból, Angarszkból, Szentpétervárról, va

A bajnokságon a hajléktalanok mellett menekültek, vendégmunkások, illetőleg alkohol- és drogfüggőség miatt kezelés alatt álló személyek is játszanak - közölték a szervezők.

A bajnokság legjobb játékosaiból állítják össze az orosz streetsoccer válogatott csapatát, amely december elején Ausztráliában részt vesz majd a világbajnokságon.

A szervezők elmondták: a bajnokságon való részvétel elősegíti a hajléktalanok újbóli társadalmi integrációját, többek között a rendszeres élethez és munkához szoktatással, valamint önbecsülésük növelésével. Az első bajnokság 141 résztvevője közül mára harmincan állandó munkát találtak, 49 ember megváltoztatta életét és már nem is hajléktalan, illetve 12-en labdarúgó-csapatokhoz szerződtek játékosként vagy trénerként.

Forrás: MTI