Az OCÖ örül Szili kezdeményezésének

Az Országos Cigány Önkormányzat is (OCÖ) üdvözli Szili Katalin házelnök azon kezdeményezését, hogy az Országgyűlés szakbizottsága foglalkozzon a pedagógusokat ért atrocitások ügyével.

"Felelősen gondolkodó szülők, pedagógusok, tanulók, szakmai szervezetek, szaktárcák, civil szervezetek, valamennyien abban vagyunk érdekeltek, hogy gyermekeink nyugodt körülmények között, magas színvonalon juthassanak olyan tudás birtokába, amely 2008-ban Magyarországon Európa és a világ szívében lehetővé teszik számukra a boldogulás feltételeit" - áll az OCÖ pénteken az MTI-hez
eljuttatott közleményében.

Mint írták, látni kell, hogy "a rendszerváltás óta felnőtt egy olyan generáció, mely más kezelési módot igényel a meglévő konfliktusok enyhítésére és megszűntetésére".

Az OCÖ együttműködő partnerként felelősséggel felajánlja szakmai, politikai, jogi és humán javaslatait a fenti válság kezelésére és megoldására, de egyúttal arra kérik az együttműködő partnereket, hogy valóban szakmai kérdésként kezeljék a jelenséget.

Szili Katalin hétfőn fordult az Országgyűlés oktatási bizottságának elnökéhez az elmúlt hetek tanárverései miatt. A házelnök azt kéri Szabó Zoltántól, a testület elnökétől, hogy foglalkozzanak a kérdéssel, tekintsék át, megfelelőek-e a jogszabályok, valamint szükséges-e és ha igen, akkor miként lehet javítani a diákok erkölcsi nevelésén.

Szili Katalin azt is javasolja, hogy az oktatási bizottság működjön együtt a kérdésben a pedagógus-szakszervezetekkel.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) kedden üdvözölte a kezdeményezést. Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke szerint a szakbizottságnak át kell tekintenie a vonatkozó jogszabályokat azok alkalmazhatósága, illetve módosítása szempontjából.
Forrás: MTI