Beperelik Kósa Lajost

Az MSZP debreceni szervezete személyiségi jogainak megsértése miatt polgári peres eljárást indít Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere ellen - jelentette be Zsiros Zsolt, a szocialisták helyi elnöke és Varga Zoltán szocialista önkormányzati képvisel

Az eljárást azért kezdeményezik, mert - szerintük - a városi közgyűlés március 20-i zárt ülését kommentálva a polgármester tudatosan hazugságot állított, amikor úgy nyilatkozott: "a szocialistákat csak politikai indokok vezérelték a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságába és felügyelő bizottságába delegált tagjaik visszahívásakor".

A szocialista politikusok kijelentették: az MSZP-frakció a debreceni polgárok érdekében nem kíván lemondani arról a jogáról, hogy ellenzéki szerepben is hatékonyan képviselhesse a közösség érdekeit.

Különösen fontos ez akkor, amikor a Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága az utóbbi időben súlyos kérdésekben nem a lakosság érdekeit képviselte - mondta Zsiros Zsolt.

Hazugságnak tartják azt a közgyűlésen elhangzott kijelentést is, miszerint a szocialisták városi szervezete szeretné irányítani a közgyűlést - tette hozzá Varga Zoltán, megjegyezve: a közgyűlés megsértette a városi szervezetük jó hírét, valamint kétségbe vonta a tagok magyar demokráciához való hozzáértését.

Az MSZP debreceni szervezete azért indít pert Kósa Lajos ellen, mert "nem csak beszélni kell arról, hogy a közbeszéd és a politikusok ne hazudjon, illetve ne hazudjanak, hanem tenni is kell érte".
Kártérítést nem kérnek, csupán azt: a bíróság állapítsa meg, hogy Kósa Lajos hazudott, ezzel megsértette a városi szervezet személyiségi jogait, s tiltsa el Kósa Lajost a jövőbeni törvénysértéstől.
Mindettől eltekintenek, ha Kósa elismeri, hogy valótlanságot állított és bocsánatot kér - fűzte hozzá varga Zoltán.

Forrás: MTI