Természetművészeti kiállítás nyílik

Gyümölcsfa törzséből kialakított három méteres koreai hangszer, irodai szék ülőkéjébe ültetett élő növény is látható lesz A természetről/Upon Nature című kiállításon, amely vasárnap nyílik a budapesti MAMÜ Galériában - tájékoztatta Erőss István szervező,

A természetművészetet bemutató tárlaton résztvevő négy koreai és két német művész több mint 30 alkotása mellett dokumentációs anyagot tekinthetnek meg az érdeklődők, amely bemutatja, hogyan készültek a természetközpontú művek - közölte Erőss István. Hozzátette, hogy többféle látásmódot reprezentál a tárlat: az aktivistáét, aki félti a természetet, az esztétikumot előtérbe helyezőét, s azét, aki a természetet használja a műalkotások elhelyezésére.

A galéria írásos összegzése szerint az április 27-ig látható kiállításon szereplő művészek közül a dél-koreai Cson Von Gil nemzetközileg jegyzett alkotó egy gipszformába öntött alma rothadásán keresztül érzékelteti az idő múlását, a természet örökérvényűségét, s egy sütőtök levelének mintázatát nyomtatja fehér textilre.

Kang Hi Csun természetes anyagokból, magvakból és tüske-bozótból készített kollázsait a fény változása kelti igazán életre. Ko Szung Hjun az ősi koreai hangszer, a kayagum hatására egy hatalmas fatörzset változtatott hangszerré. Kim Te Hjung koreai tintát használ kézi merített papírra, melyeken a természetben létező organikus formákat jeleníti meg.

A német Gerd Logemann ágakról, fűszálakról és egyéb természetes anyagokról készített rajzszerű fotóit állítja ki, s ágakból és textíliából készíti alkotásait a térben, mely az organikus-geometrikus formák ellentétére épül. Anke Mellin a koreai mezőgazdaság üzletté válásának momentumairól készített fotóanyagát mutatja be. Érdeklődése középpontjában a változó fogyasztói szokások állnak, amely a kis közösségek piacainak eltűnését eredményezik. Másik munkájában egyszerű irodai székek ülőkéjébe ültet élő növényeket.

A kiállításon bemutatják a nemzetközileg elismert csapat, a Koreai Természetművészek Szövetsége, a YATOO történetét és jövőbeli terveiről szóló dokumentációt is.
Forrás: MTI