Szimpátiatüntetés Karsai mellett

Szimpátiatüntetést tartanak Karsai József mellett jövő hétfőn a képviselői irodaház előtt azok a szocialisták, akik tiltakoznak a képviselő esetleges kizárása ellen. A hírt maga Karsai József, a dél-békési körzet szocialista párti országgyűlési képviselőj

Mint elmondta: koordinatív testületet hoztak létre a demonstráció megszervezése érdekében.
A képviselő információi szerint a tüntetésen a helyi alapszervezek elnökei, tagjai, valamint régi szocialista szimpatizánsok vesznek majd részt, akik várhatóan három autóbusszal, mintegy 150-en fognak megjelenni az irodaház előtt, a Jászai Mari téren.

A demonstráció megtartásához szükséges területfoglalási dokumentumokat még a keddi napon eljuttatják az illetékes kerületi rendőrkapitánysághoz.

A képviselő információi szerint egyébként nemcsak a térségből, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya és Bács-Kiskun megyékből is érkeznek a párt társadalompolitikai tagozatához tartozó szimpatizánsok a tüntetésre.

A demonstráción a résztvevők délelőtt fél tíztől déli tizenkét óráig, kezükben MSZP-s zászlókkal fognak megjelenni, akkor, amikor a szocialista parlamenti frakció tárgyalni fogja Karsai József fegyelmi ügyét.

A tiltakozók ugyanis nem értenek egyet azzal, hogy az egészségbiztosítási pénztárakban megjelenjen a magántőke, így továbbra is támogatják az erre a törvényre nemmel szavazó képviselőt.

Karsai József hozzátette: a rendelkezésére álló információk szerint ha mégis kizárják jövő hétfőn a frakcióból, akkor a választókerületében legkevesebb 11 szocialista alapszervezet szüneteltetni fogja működését.

Forrás: MTI