Maratoni futólánc a kisiskolákért

Maratoni futóláncot indít csütörtökön a kisiskolákért a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete és az Élőlánc Magyarországért Mozgalom: a résztvevők Telkibányától Budapestig futnak váltásban, hogy a Parlament

Kerpen Gábor az MTI-nek elmondta: az a cél, hogy felhívják a figyelmet a kisiskolák finanszírozásának tarthatatlanságára. Ezeknek az iskoláknak a túlélése bizonytalan, s az utóbbi időben nagy számban vesztették el önállóságukat - mondta az érdekvédő.

Megjegyezte: az oktatási miniszter által közelmúltban meghirdetett Új Tudás program nem szól a finanszírozás olyan átalakításáról, amely meggátolná vagy visszafordítaná ez a folyamatot.

A maratoni futás március 27-én indul és március 31-én zárul, a futólánc 44 települést érint, s a résztvevők a tervek szerint napi 50-70 kilométert, összesen 250-350 kilométert tesznek meg.

Az egyes iskolák „futóláncszemei” a saját településüktől a következő kisiskolás településig futnak, a távolság függvényében egymást váltva.

Valamennyi csatlakozó iskola maga dönti el, hogy milyen létszámban csatlakozik a futólánchoz.
Forrás: MTI