Több órát kell várakozni a határon

A megnövekedett kamionforgalom, valamint a román határőrizeti szervek szigorított ellenőrzése következtében négy órát kell várakozniuk a kilépő tehergépjárműveknek a nagylaki határátkelőhelyen, így a sor mintegy 4 kilométer hosszú - tájékoztatta a rendőrs

A Magyarországra belépő személy-, és teherforgalmat Csanádpalota irányába terelik, ahonnan Makó felé térhetnek vissza a 43-as főútra - mondta Pál János alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A tehergépjárművel közlekedőknek a szóvivő azt javasolta, hogy a gyorsabb határátlépés érdekében válasszák a röszkei autópálya-határátkelőhelyet, ahol várakozás nélkül, vagy a gyulai közúti határátkelőhelyet, ahol mintegy egyórás várakozást követően kelhetnek át. A személygépjárművek Battonyánál és Kiszombornál várakozás nélkül léphetik át a határt.

A vasárnap reggeltől érvénybe lépő kamionstop miatt péntek délutántól szombat estig folyamatosan növekvő teherforgalomra és növekvő várakozási időre számítanak - tudatta az alezredes.

Forrás: MTI