Új főjegyzőt keresnek

Pályázatot írt ki a főjegyzői állás betöltésére szerdai soron kívüli ülésén a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat; a kiírást azt tette szükségessé, hogy a posztot betöltő Bozsó Péter február 19-én elhunyt.

A pályázatot április 4-ig a megyei közgyűlés elnökének címezve mindazok beküldhetik, akik jogi doktori vagy okleveles közgazdász diplomával rendelkeznek és közigazgatási szervnél legalább kétéves gyakorlatot szereztek.

 A munkakör májustól tölthető be, a kinevezés határozatlan időre szól, a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény előírása szerint hat hónap próbaidő kikötésével. A pályázat elbírálásáról bizottsági véleményezést követően a testület április 25-én tartandó ülésén dönt.

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter néhai Bozsó Péter részére a szakterületén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül posztumusz "A köz szolgálatáért" érdemjel arany fokozatát adományozta. Az elismerést özvegye vette át Csíkos Zoltántól, a regionális közigazgatási hivatal megyei kirendeltségének vezetőjétől és Fejér Andortól, a megyei közgyűlés elnökétől.

Forrás: MTI