Nem kell vizitdíjat és kórházi napidíjat fizetni Szolnokon

Nem kell vizitdíjat és kórházi napidíjat fizetni csütörtöktől a betegeknek a szolnoki Hetényi kórház és rendelőintézetben, a március hátralévő napjaiban emiatt keletkező bevételkiesést a megyei önkormányzat pótolja - jelentette be Fejér Andor, a közgyűlés

Az elnök - miközben kikapcsolta a kórházban az egyik vizitdíjautomatát - elmondta: a március 9-ei ügydöntő népszavazáson a megyében 132 ezer voksoltak arra, hogy ezt a két díjat el kell törölni. Mindezt figyelembe véve a megyei önkormányzat szerdai soron kívüli ülésen úgy döntött, hogy holnaptól e kötelezettség lakossági teljesítésétől eltekint - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a kieső összeget az önkormányzat idei költségvetése működési tartalékának terhéből átutalja a kórház-rendelőintézetnek. Újságírói kérdésre úgy válaszolt, hogy ez várhatóan 4-4,5 millió forint közötti összeg kifizetését jelenti az önkormányzatnak.

Fejér Andor hangsúlyozta, a döntés csak erre a hónapra vonatkozik, és áprilistól az ország költségvetéséből kell ezeket a kieső összegeket pótolni.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az ügydöntő népszavazást követően már három településen, Jászladányban, Jászszentandráson és Tiszatenyőn, felfüggesztették a vizítdíj szedését, s az orvosok kieső bevételét az önkormányzatok pótolják.

Forrás: MTI