Gyógyszerét dícsérte a százéves nő

Százéves asszonyt köszöntöttek Csengerújfaluban szerdán. Az ünnepeltnek, özvegy Szenes Sándornénak a település polgármestere, Csáki Sándorné adta át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község önkormányzatának ajándékát.

A 870 lakosú, magyar-román határ menti településen a most köszöntött Anna néni már a második lakó, aki megérte a 100. születésnapját, korábban ugyancsak egy nő, Vastag Sándorné érte el a nem mindennapi kort - mondta az önkormányzati vezető az MTI munkatársának.

Szenes Sándorné 1908. március 19-én született Csengerújfaluban, s 74 évig élt együtt férjével. A hosszú házasságból három gyermek született, ők már nincsenek az élők sorában, így az idős asszonyról unokái és dédunokái gondoskodnak jelenleg. Aktív korában a nehéz fizikai munkát végzett a mezőgazdaságban, a növénytermesztés után egy helyi állattartótelepen volt gondozó, s onnan vonult nyugállományba.

A 100 éves matróna - ahogy mondta - "viszonylag jól van", igaz, ehhez hosszú ideje szedett gyógyszerei is nagymértékben hozzájárulnak.

Forrás: MTI