A Jobbik ismét cigányozik

Súlyos testi sértéssel végződött diákverekedés miatt folyik rendőrségi eljárás abban az ügyben, amelyre az egyik párt megyei szervezete hívta fel a sajtóorgánumok figyelmét - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szer

Az egyik politikai szervezet megyei tagozata kedden "Súlyos testi sértés az iskolában" címmel küldött elektronikus levelet több sajtóorgánumnak, amelyben megnevezte az elkövetőt, továbbá következtetést vont le etnikai hovatartozására, s értetlenségének is hangot adott, amiért az oktatási intézmény még nem tanácsolta el a verekedő tanulót - mondta Fülöp Gergely.

A főhadnagy hangsúlyozta: az ügyben négy nappal korábban, még március 14-én indult eljárás, miután a nyíregyházi kórházból értesítették a rendőrséget, hogy egy 16 éves fiút állkapocstöréssel kezelnek.

A szóvivő tájékoztatása szerint a sérült a rendőröknek a kórházban elmondta, hogy egy iskolatársa ütötte meg. A fiú állapota miatt jegyzőkönyvi kihallgatásra még nem kerülhetett sor, ezért - bár a megindított nyomozás során merültek fel az elkövetőre utaló adatok - egyelőre gyanúsítás sem történt. Az eljárás jelenleg súlyos testi sértés miatt, ismeretlen tettes ellen folyik.
A rendőrség megyei szóvivője nem kívánta megnevezni, hogy a diákverekedéssel kapcsolatban melyik párt nyilvánított véleményt.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom térségi szervezete küldte az elektronikus levelet a sajtóorgánumoknak.

Forrás: MTI