Tárlattal nyit a fesztivál

A Tavaszi Fotószalon című tárlat megnyitójával pénteken megkezdődött a március 30-ig tartó ötödik Szegedi Tavaszi Fesztivál programja. A fesztivál egyik rendezvényén, a Szegedi Nemzeti Színházban bemutatják a város egykori díszpolgáráról, Gregor József op

Az Olasz Kulturális Központban és a Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókintézetében rendezett Tavaszi Fotószalonon hét, a csongrádi megyeszékhelyen dolgozó fotográfus - köztük Németh György, az MTI fotóriporterének - képeit láthatja a közönség.

A tárlat ajánlott témája a gyermekek világa volt, így az öt teremben kiállított mintegy hetven alkotás közül jó pár a legkisebbek mindenapjait örökíti meg Szeged mellett Erdélytől egészen Tunéziáig.
A Szegedi Tavaszi Fesztiválon több mint kéttucat rendezvény: kiállítások, koncertek, színházi előadások és számos gyerekprogram várja a vendégeket.

Fellép a fesztiválon Hobo, aki a Ballada a senki fiáról című estjén Faludy György verseit adja elő, s Szavakat fúvok címmel Dunai Tamás zenés önálló estjét is láthatja a közönség.

A bő két hét alatt Szegeden koncertezik Mimi Blais kanadai ragtime zongorista, a Klezmer R,s együttes, felcsendülnek a Beatles slágerei Mikó István és barátai előadásában, a záró program pedig Égető Márta és a Misztrál együttes ajándék hangversenye lesz a Fogadalmi templomban.
A fesztivál egyik rendezvényén, a Szegedi Nemzeti Színházban bemutatják a város egykori díszpolgáráról, Gregor József operaénekesről készült albumot is.

Forrás: MTI