Kézbesítetlen levelek Csehországban

Kikézbesítetlen levelek tízezreit találták meg pénteken egy "postai alagútban" a délkelet-csehországi Breclav vasútállomásán - közölte Zdenek Krystián, az állomásfőnök helyettese. A 71 zsákban tízezrével hevertek a 2001 és 2006 között Csehországba külföld

A 71 zsákban tízezrével hevertek a 2001 és 2006 között Csehországba külföldről érkezett küldemények, amelyekre hiába vártak választ feladóik. A küldemények légipostával érkeztek külföldről, s Breclav, Hodonín és Uherské Hradiste (Magyarhradis) járásokba voltak címezve.

A zsákokra a breclavi állomás vágányai alatt húzódó postai alagútban, egy liftakna mélyén bukkantak rá építőipari munkások helyreállítási munkálatok közben pénteken.

Az alagút a közeli postahivatalba vezetett, ahol a leveleket szokták szortírozni. Az alagutat évek óta nem használták, egyik végét befalazták, csak a postából volt bejárat.

Krystián elmondta: a küldemények között Ausztráliából és Amerikából érkezettek egyaránt voltak. A "leletről" a rendőrséget is értesítették, majd átadják a Cseh Postának.

Ivo Mravinec, a Cseh Posta szóvivője elmondta, hogy a cég megdöbbent a zsákok láttán. Mint mondta, a Cseh Posta történetében ez volt az eddigi legnagyobb szakmai mulasztás.

A CTK értesülései szerint a küldemények között nemcsak személyes levelek, hanem fontos üzleti küldemények is voltak. A világ postáinak időről időre gondjai támadnak elveszített, vagy ellopott küldemények miatt, de a breclavi eset párját ritkítja.

Forrás: MTI