Egyetemi Szinpadok a Sirályban és a Kuplungban

Második alkalommal rendezik meg Színváltások 2. címmel az Egyetemi Színpadok Szemléjét vasárnaptól három napon át Budapesten, a Sirályban és a szomszédos Kuplungban - közölték a szervezők az MTI-vel. "Hosszú évek óta nem történt valódi kísérlet arra, hogy

Tavaly novemberben a Színváltások fesztivált azért hoztuk létre, hogy az 50 éves jubileum egyúttal egy új időszámítás kezdete is legyen. (...) És most itt a második forduló: újabb három nap a Sirályban, amikor kipróbáljuk, milyen lenne, ha létezne ma az Egyetemi Színpad" - írják a fesztiválról szóló összegzésben.

A Színváltások 2. programjában 6 színházi csoport, 3 filmes műhely, 3 zenekar, 2 irodalmi kör és 1 fotográfus mutatkozik be. Tavalyi előadásaik ismétlése mellett új bemutatókkal jelentkezik két ELTE-s csoport, az Ars Gaudendi Gratia és a Radikális Szabadidő Színház. A nézők találkozhatnak a Kvázi Kollektívával és Münchhausen báró utazó színházával is, melyek más egyetemi társulatokban már bizonyított színjátszók friss formációi. A vidéki diákszínjátszás képviselőjeként pedig meghívást kapott a veszprémi Feleselők Színpad és a debreceni KonzervArtaudrium.

A három nap során a közönség láthat abszurd drámát, varietét, mozgás- és vizuális színházat, komédiát, világirodalmi kollázst és részt vehet interaktív felolvasóesten is.

A színházi események mellett rövidfilmek, rock- és dzsesszkoncertek, valamint a kaposvári Hernyák Kristóf Járt ösvények című fotókiállítása színesítik a programot.

A rendezvény védnöke Hudecz Ferenc, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora és Jordán Tamás, a Nemzeti Színház leköszönő igazgatója.

A programok ingyenesek, de a jegyfoglalás - a koncertek kivételével - ajánlott.
Forrás: MTI