Fidesz: már senki sem hisz Gyurcsánynak

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök olyan sokat hazudott az embereknek, hogy mára senki nem hiszi el az ígéreteit - közölte az ellenzéki párt helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-vel, a kormányfő adórendszer egyszerűsítését szorgalmazó nyil

A miniszterelnök ismét adócsökkentésről beszél, az emberek így attól tarthatnak, hogy újra adóemelések következnek - írta közleményében Cser-Palkovics András, aki szerint Gyurcsány Ferenc folytatja a hazugság politikáját.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, miután a nap folyamán adószakértőkkel találkozott a Parlamentben, azt mondta, valamennyi adótanácsadó, illetve adószakértő egyetért az adórendszer érdemi és jelentős egyszerűsítésével, továbbá javasolják a négy százalékos különadó megszüntetését és a munkáltatókat terhelő társadalombiztosítási járulékok csökkentését.

Cser-Palkovics András kiemelte: a miniszterelnök 2005-ben "a legőszintébb becsületszavára ígérte" az adók csökkentését, kabinetjét az adócsökkentés kormányának nevezte. Hozzátette: az ötéves adócsökkentési programot a parlament kormánypárti többsége törvénybe is foglalta, majd a választások után sietve eltörölte.

Új adónemeket vezettek be, felemelték az evát, a kedvezményes áfakulcsot, és a munkát terhelő járulékokat - emlékeztetett a fideszes politikus a közleményben.

Forrás: MTI