Nyomdában az első Medvegyev-portrék

A szentpétervári Ljubavics nyomdában elkészült az első 5000 Medvegyev-portré - jelentette szerdán a Moszkovszkij Komszomolec című lap. A megrendelő - a Prosztor kiadó, amely az elsők között rendezkedett be a festett elnöki arcképek nyomdai sokszorosításár

Alekszej Szomojlov, a kiadó szóvivője elmondta: nyolc éven át árusították a Putyin-portrékat, és nagyon kapósak voltak. Amint december 10-én megtudták, hogy Dmitrij Medvegyev jelölését támogatásáról biztosította Vlagyimir Putyin, megbízták a portré elkészítésével Alekszandr Tyimin festőművészt, aki a választás időpontjára, március 2-re csak egy akvarellel készült el: a képen Medvegyev komoly arccal, állát előre szegezve, céltudatosan tekint a jövőbe.

Még nem tudják, mennyire lesz kapós az új elnök arcképe, ezért csupán ötezer példányos próbakiadásra vállalkoztak. Ez különböző méretekben készült el.

Ami az árat illeti, a Putyin-arcképet 40 rubelért (280 Ft.) árulták. Lehet, hogy Medvegyevet az infláció miatt drágábban kellene adni, de az is igaz, hogy Putyin kultikus személyiség, míg az utód egyelőre nem bontakozott ki nagyon. "Majd ha nő a kereslet, emeljük az árakat" - mondta a szóvivő.
Hozzátette: a Putyin-portrét egészen a választás napjáig, március 2-ig vásárolták, de lehet, hogy továbbra is kelendő lesz, ha valóban Vlagyimir Putyin lesz a kormányfő.

Forrás: MTI