Az MSZP Orbánra vár

Az MSZP várja az Orbán Viktor által bejelentett törvényjavaslatot, és azokat az eddig nem ismert elképzeléseket is, milyen egészségbiztosítást szeretne a Fidesz. Erről Nyakó István, az MSZP szóvivője beszélt szerdán Budapesten újságíróknak.

A szocialista párt tudni akarja, milyen társadalombiztosítást szeretne a Fidesz - mondta a pártszóvivő annak kapcsán, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán bejelentette: törvényjavaslatot nyújtanak be az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény hatályon kívül helyezésére.

Nyakó István emlékeztetett arra, hogy 1998-ban a Fidesz kormányprogramjában a több-biztosítós modell bevezetése szerepelt. Hozzátette: az MSZP a több-biztosítós modellt nem támogatta, helyette az egybiztosítós több-pénztáras megoldást javasolta.

Mint kifejtette, Orbán Viktor sem a több-biztosítós modellt, sem az MSZP-SZDSZ által javasolt modellt nem támogatta, ezért a szocialisták szeretnék tudni, milyen egészségbiztosítást képzel el az ellenzéki pártelnök.

Az MTI kérdésére, hogy a kormánypártok hatályon kívül helyezik-e az egészségbiztosítási törvényt, Nyakó István közölte: sem elnökségi ülés, sem frakcióülés nem volt Orbán Viktor sajtótájékoztatója óta.

Egy másik kérdésre, miszerint a Fidesz elnöke azt mondta, ha a kormánypártok nem fogadják el a népszavazás miatt kiesett bevételek pótlását biztosító javaslataikat, azokat újra és újra benyújtják, az MSZP szóvivője elmondta, megvárják az írásbeli javaslatot és utána nyilatkozik erről.

Forrás: MTI