A Fidesz szerint a kormány a felelős a kudarcért

Az árampiaci liberalizáció kudarcát a rossz előkészítés okozta, az árak emelkedéséért a kormány a felelős - mondta Fónagy János szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

"Mostani intézkedéseivel a Magyar Villamos Művek (MVM) privatizálását és a közeljövőben várható újabb áremeléseket akarja a kormány és a miniszterelnök leplezni" - hangsúlyozta a Fidesz szakpolitikusa annak kapcsán, hogy a napokban felmentették Kocsis Istvánt, az MVM Zrt. vezérigazgatóját, illetve a kabinet szándékai szerint szerkezetileg átalakítják az energiaszolgáltató céget, és módosítják az árampiac működését.

Fónagy János azt mondta, nem az MVM tehető felelőssé a kormányzati politika kudarcáért és az áramár emeléséért. A képviselő hozzátette: a kabinet elhatározta az MVM "feldarabolását", részleges vagy teljes privatizálását, valamint ennek érdekében vezetőinek menesztését.

Az ellenzéki képviselő kiemelte: a villamos energia területén jelentős állami jelenlétre van szükség, az MVM-et kizárólagos állami tulajdonban kellene tartani.

Forrás: MTI