Leszavazta egymást az MSZP és az SZDSZ

Leszavazta egymást az MSZP- és az SZDSZ-frakció a Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén az egészségügyi holding napirendre vételéről folytatott vitában.

Steiner Pál (MSZP) frakcióvezető indítványára előbb napirendre vették az egészségügyi ellátórendszer átalakításáról szóló szocialista javaslatot. Ezt követően többszöri szocialista indítványra sem fogadta el a közgyűlés, hogy a költségvetés előtt tárgyalják az egészségügyi holdingról szóló témát.

A sikertelen szavazások miatt Bőhm András (SZDSZ) indítványára ellenzéki és liberális szavazatokkal levették a napirendről az egészségügyi intézményrendszer átalakítását célzó javaslatot. A főpolgármester és liberális helyettese tartózkodott ennél a szavazásnál.

Bojár Iván (SZDSZ) szavazatával a közgyűlés napirendre vette Katona Kálmán (MDF) azon javaslatát, hogy önkormányzati biztost nevezzenek ki a BKV-hoz. Az MDF frakcióvezető-helyettese egyebek közt a busztender visszásságaival, "a megalapozatlan tanácsadói" szerződésekkel és a 4-es metró műszaki, pénzügyi problémáival indokolta javaslatát.

A közgyűlés a fideszes és a KDNP-s képviselők tartózkodása mellett, a kormánypártiak és az MDF támogatásával végül is elfogadta napirendjét, ami után az MSZP frakciószünetet kért.


Forrás: MTI