Hatalmas Áfa-csalást és pénzmosást lepleztek le

Több százmillió forintos áfa-csalást és pénzmosást derített fel APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága és a Vám-és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatal, két gyanúsított előzetes letartóztatását csütörtökön rendelte el a bíróság.

Az APEH revizorainak egy negyedéves áfa- bevallásra kötelezett szeghalmi cég tűnt fel, mivel a könyvelési anyagában több milliárd forintnyi hamis költségszámlákra bukkantak - közölte a sajtóreferens.

Kedden, rajtaütöttek a "társaságon". A hat helyen tartott házkutatás során megtalálták a hamisításhoz használt bélyegzőt, több nagy cég fejlécével ellátott üres lapokat, amelyekre a hamis számlákat nyomtatták, illetve az ehhez használt számítógépet. Lefoglaltak több gépjárművet, ingatlanokat, készpénzt, továbbá bankszámlákat zároltak összesen mintegy 50 millió forint összértékben.

A cég két vezetőjét már előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság jelentős kárt okozó csalás és pénzmosás bűntette megalapozott gyanúja miatt - tudatta Varga Zsuzsa. Hozzátette: az adóhivatal esetükben a vagyonosodási vizsgálatot is elrendelt.

Forrás: MTI