Nem játszunk az argentinokkal

Nem kerül sor az Argentína elleni barátságos mérkőzésre, miután a Magyar Labdarúgó Szövetség számára elfogadhatatlanok a dél-amerikaiak által felajánlott új időpontok - derül ki az MLSZ közleményéből.

"Nyilvánvalóvá vált, hogy a New Line Events nevű, az MLSZ-től teljesen független cég által megrendezni tervezett találkozóra az eredeti időpontban nem kerül sor" - áll a közleményben. "Függetlenül attól, hogy a mérkőzés előkészítésével kapcsolatos valamennyi teendő a szervezők felelőssége volt, az MLSZ-t a történtek miatt súlyos erkölcsi és anyagi kár érte annak következtében, hogy az argentin szövetség egyértelműen két mérkőzésre ígérkezett el, egyazon napra.

Egy bocsánatkérő levélben az argentin szövetség részéről csütörtökön javaslat érkezett az MLSZ-be, hogy válogatottjuk vendégszereplésére más időpontban (elképzeléseik szerint május 28-án vagy június 22-én) kerüljön sor, de ezek a dátumok részben a közvetlen szomszédságunkban zajló Európa-bajnokság, részben szakmai megfontolásokat figyelembe véve elfogadhatatlanok.

Az MLSZ őszintén sajnálja, hogy - rajta kívül álló okokból - a szurkolókat megfosztották egy világszínvonalúnak ígérkező sportélménytől, s várja mind az argentin szövetség, mind a szervezők további hivatalos tájékoztatását" - olvasható a tájékoztatásban.

Az argentin szövetség (AFA) kedden jelentette be, hogy a világranglistán éllovas válogatott június 4-én Mexikóval játszik felkészülési mérkőzést San Diegóban, pedig ugyanerre a napra volt lekötve a magyarok elleni találkozó. A meccs, amelyre már a jegyárusítás is elkezdődött, a Nyár a Puskás Stadionban rendezvénysorozat része lett volna.

Az AFA szerda esti közleményében elnézést kért a kialakult helyzet miatt és új időpontot javasol, melyen a dél-amerikai együttes a legerősebb összeállításában lép pályára, az AFA név szerint megemlíti Messit, Tevezt és Riquelmét.
Forrás: MTI