Elhanygolta kutyáit, bíróságon felel érte

Két kutyáját hagyta kikötve, illetve bezárva élelem és víz nélkül egy keszthelyi nő, aki ellen állatkínzás miatt emelt vádat a városi ügyészség. A nő tavaly májusban, azt követően kezdte elhanyagolni három és fél, illetve hatéves fajtiszta kutyájuk gondoz

Az asszony júniusban hosszú időre úgy utazott el, hogy az egyik kutyát az udvaron kétméteres lánccal egy fához kötötte, a másik ebet pedig egy ablaktalan helyiségbe zárta.

A két cane corso fajtájú kutya több mint 10 napig élelem és víz nélkül maradt. Az elhagyott állatokról az ORFK honlapjára érkezett bejelentés, de a kutyák addigra mintegy hatvan kilogrammos súlyuknak több mint a felét elveszítették, csontjaik kilátszottak, szemük, bőrük kiszáradt - áll a vádiratban.

Az ügyészség megítélése szerint az állatokkal szembeni szándékos mulasztás alkalmas volt arra, hogy mindkét kutya maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

A tárgyaláson a vádirat felolvasása után a vádlott, aki az ellene folyó eljárás eddigi szakaszában nem fogadott és nem kért ügyvédet, kirendelt védő biztosítását igényelte.

Sinkó Vilmos bíró a megidézett tanúkat emiatt nem tudta kihallgatni, s így az állatkínzással vádolt nő ügyének tárgyalását májusra halasztotta.
Forrás: MTI